AVAAMME ALACARTE MENUN MYÖHEMMIN ILMOITETTAVANA AJANKOHTAJA, KUNNES KAIKKI KEITTIÖN VÄLINEET ON SAAPUNEET JA SAATU ASENNETTUA SEKÄ RIITTÄVÄSTI HENKILÖKUNTAA REKRYTOINTUA.

Kauden menu

Herkullinen menu sisältää alkuruuan, pääruuan ja jälkiruuan. Voit ostaa mukaan menuun suunnitellun viinipaketin. Menut valmistetaan tuoreista paikallisista raaka-aineista ja ne vaihtelevat päivittäin. Henkilökunta esittelee kulloisenkin menun teille.

39-69 €

Kauratto katkaravuilla tai kauden sienillä

Kauratto on kuin risotto mutta suomalaisesta kaurasta.

12 €

Tartar beef

Suussa sulava tartar alkuruoka. Yhdelle reilu, käy myös alku- tai väliruuaksi kahdelle. Sisältää tuoretta naudan lihaa ja mm. kaprista ja sardellia sekä paahdettua leipää ja -hasselpähkinöitä. Meidän versiossamme ei käytetä kananmunaa.

19€

Paikalliset alkupalat kahdelle

Viime kevät tuulilla kuivattua naudan lihaa ja riimihärkää. Molemmat lihat pientuottajalta Leinolan tilalta.
Talon omaa saaristolaisleipää.
Paahdettua voita ja kainuulaista juustoleipää.

19 €

Paljakka skagen

Jäämeren katkarapuja sekä mätiä talon leivällä. Sitruunaa, sipulia ja hedelmä vinegrettia. Salaattia, kananmunaa ja majoneesia.

9 €

Alkukeitto kauden sienistä

Kermainen alkukeitto kauden sienistä. Lisätietoja henkilökunnalta.

10 €

Lasten alkupalat

Pyydä lasten lista tai kysy henkilökunnalta.

5-12 €

Poron käristys

Kainuun vaarolla vapaana laiduntaneen poron liha tulee Näljängän paliskunnalta Kemppaisten poroista.  Käytämme käristykseen vain parhaita osia. Köökin hitaasti hauduttama käristys tarjoillaan Paljakan korkealla vaaralla kasvaneista puikulaperunoista valmistetun perunapyreen, suolakurkun ja puolukkahillon kanssa.
Tuodaan pöytään padassa.

29 €

Makkaraa talon tapaan

Leinolan tilan naudasta valmistettu maailman luokan tumma makkara joka on tehty paremmista lihan osista, eikä lihaa ole säästelty. Makua pehmentämään on lisätty juustoja ja  pekonia.  Sopivasti maustettu makkara sisältää vain lihaa, juustoa ja mausteita.  Grillataan meheväksi. Iso 150 g makkara tarjoillaan röstiperunan, salaatin, lime marinoidun punasipulin ja puolukkahillon kanssa.  

15€

Päivän kala

Kalaa pyydetään ja kalaa saadaan. Annos Kainuulaisesta kalasta saatavuuden mukaan. 
Henkilökunta esittelee annoksen.

19€

Naudan sisäfilettä, petite tender tai picanha pihvilihaa kahdelle. 

Suositellaan medium kypsyysasteella.
Liha on paistettu kokonaisena ja tarjoillaan ohueksi siivutettuna kauden sienistä valmistetun kastikkeen ja voissa haudutettujen kauden kasvisten ja juuresten kanssa.
Valitse perunat tai salaatti.

45€

Perinteinen pippuripihvi

Reilu 250 g ulkofilepihvi. Liha tulee Leinolan tilalta ja on meillä raakakypsytetty mureaksi. Suositellaan tilattavaksi korkeintaan mediun kypsyysasteisena. Tarjoillaan voissa haudutettujen vihanneten ja juuresten kanssa. Konjakkikerma - kolmen pippurin kastike.
Valitse perunat tai salaatti.

32€

Juustokuorrutettu kanaleipä

Klassinen juustokuorrutettu kanaleipä.
Monivilja paahtoleipä, grillattua kananfilettä, sienikastiketta, ananas gratinoitu juustokuorrute. Raikasta salaattia.

27€

Saiturin lehtipihvi

100% Leinolan tilan jauhetusta naudanlihasta kuumalla parillalla paistettu smash tyylinen pihvi.
Raikasta salaattia. Paholaisen hilloa ja marinoitua punasipulia. Maalaisranskalaiset.

18€

Kasvispihvit kauden sienillä

Myös vege. Tarjoillaan raikkaan salaatin ja hedelmä winegretin kanssa.
Kastike kauden sienistä.
Valitse perunat.

25€

Lapset ja pienet lapset

Pyydä lasten lista tai kysy henkilökunnalta vaihtoehtoja

5-15€

Jälkiruuat

Pyydä henkilökunnalta päivän jälkkärisuositukset.

5-15€

ALACARTE LISTA ON VOIMASSA HEINÄKUUN ALUSTA ALKAEN PÄÄSÄÄNTÖISESTI KLO 16. ALKAEN. PYHINÄ MYÖS LOUNASAIKAAN.
 a la carte menu vol1. Pidätämme oikeuden muutoksiin.